3. JUN 2020 • 14:48UDLAND

Sverige har registreret 74 døde blandt coronasmittede

Det samlede registrerede coronadødstal i Sverige er nu på 4542, oplyser Folkhälsomyndigheten.

Sverige har onsdag registreret 74 døde blandt coronasmittede.Dermed er det samlede registrerede coronadødstal i landet 4542, oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten.Antallet af bekræftede smittetilfælde i Sverige er 40.803.I alt 2121 personer får eller har fået intensiv behandling i Sverige.

Antallet af dødsfald per 100.000 indbyggere i Sverige er på 44.

Det vakte onsdag international opsigt, at Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnells, fremsatte delvist selvkritiske udtalelser om Sveriges Covid-19-strategi.

En række internationale medier citerer fra Tegnells interview til Sveriges Radio og kalder dem opsigtsvækkende. Det er blandt andet medier som The Guardian, BBC, al-Jazira, Financial Times, The Telegraph, Huffington Post og The Independent.

Financial Times skriver, at Tegnells indrømmelser er opsigtsvækkende, da "han i måneder har kritiseret andre landes lockdown og har kaldt Sveriges strategi for mere langtidsholdbar, fordi den er mere lempelig, trods international intens undren over de høje dødstal."- Sverige burde have truffet flere forholdsregler mod det nye coronavirus fra begyndelsen, siger Tegnell til Sveriges Radio.

- Skulle vi komme til at støde på samme sygdom med præcis den viden, som vi har i dag, tror jeg, at vi ville have gjort en mellemting mellem det, som Sverige har gjort, og det, som resten af verden har gjort, siger Tegnell til nyhedsprogrammet Ekot.- Ja, jeg mener, at der eksisterer et forbedringspotentiale i det, som vi har gjort i Sverige, helt klart. Og det er godt at vide mere eksakt, hvad man skal lukke ned for at hindre smittespredning bedre.

Sverige har valgt en noget anden strategi i kampen mod coronavirus end de fleste andre lande. Blandt andet har landets skoler, restauranter og butikker ikke været beordret lukket./ritzau/TT

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet