6. NOV 2019 • 15:40UDLAND

Tyrkiet hævder at have tilbageholdt dræbt IS-leders hustru

Abu Bakr al-Baghdadis hustru er i tyrkiske myndigheders varetægt, siger præsident Erdogan.

Tyrkiske myndigheder har tilbageholdt hustruen til den dræbte leder af den militante bevægelse Islamisk Stat, Abu Bakr al-Baghdadi.

Det siger den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.Abu Bakr al-Baghdadi blev dræbt under en amerikansk militæraktion i det nordlige Syrien 27. oktober.Præsident Erdogan giver ingen detaljer om, hvornår og hvordan IS-lederens hustru er blevet tilbageholdt.- Baghdadi gjorde det af med sig selv i en tunnel. USA har iværksat en stor kommunikationskampagne om det, siger Erdogan og tilføjer:- Vi har fanget hans kone. Men vi gjorde ikke noget stort nummer ud af det. Jeg annoncerer det for første gang i dag.Det vides ifølge nyhedsbureauet dpa ikke, om Baghdadis hustru blev tilbageholdt i forbindelse med aktionen mod Baghdadis skjulested.Baghdadis søster og svoger er også blevet tilbageholdt af tyrkiske myndigheder tidligere på ugen.Det bekræftede præsident Erdogan onsdag.Søsteren, Rasmiya Awad, blev tilbageholdt i forbindelse med en aktion i det nordlige Syrien. Ud over sin mand var søsteren i selskab med fem børn.Baghdadi tog livet af sig selv, da amerikanske specialstyrker i en aktion i sidste måned slog til mod hans skjulested i Syrien.Baghdadi flygtede sammen med tre af sine børn ind i en tunnel, hvorfra der ikke var en udgang. Trængt op i et hjørne valgte han at detonere en selvmordsvest.Torsdag i sidste uge bekræftede Islamisk Stat i en lydoptagelse, som blev lagt ud på internettet, at bevægelsens topfigur var død.

Samtidig svor Islamisk Stat hævn over USA.Islamisk Stat har udpeget en afløser for Abu Bakr al- Baghdadi.Den nye leder hedder Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi. En amerikansk embedsmand fortalte i sidste uge, at Washington er ved at undersøge hans baggrund, og hvorfra han kommer.

/ritzau/dpa

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet