17. MAJ 2019 • 22:18UDLAND

Facebook stopper falske nyheder i Polen før EU-valg

Polske Facebook-konti spredte antisemitisme og løgne om islamister, homoseksuelle og feminister, siger gruppe.

Facebook har lukket 25 sider i Polen, der beskyldes for at sprede had og falske nyheder inden valget til Europa-Parlamentet i næste uge.

Det oplyser den internationale borgergruppe Avaaz.

Facebook-siderne, som havde tæt på to millioner følgere, er blevet indberettet for at indeholde "antisemitisk, anti-islamisk, anti-LGBT og antifeministisk" indhold, lyder det i en erklæring fra Avaaz.

Facebook bekræfter, at det har grebet ind over for en række konti.

- Vi har lukket et antal falske og duplikerede konti, som bryder vores regler om ægte indhold, og det samme er sket med et antal sider for at have ændret navn og andre overtrædelser, skriver Facebook i Polen.

Avaaz er en global organisation, der blandt andet følger spørgsmål om klima og medier. Det hilser Facebooks hurtige reaktion velkommen.

Men organisationens kampagneleder, Christoph Schott, mener ikke, at nok er gjort for at stoppe spredningen af falske nyheder.

- Med det europæiske valg lige op over, så behøver Facebook at gennemføre et hastende og fuldstændigt sundhedstjek på dets europæiske platform og undertrykke alt svindelagtigt og giftigt indhold, siger han.

I sidste uge var der et lignende tilfælde i Italien. Her lukkede Facebook 23 overvejende regeringsvenlige konti med næsten 2,5 millioner følgere. Her lød anklagen også, at de spredte falske nyheder og indhold vendt mod indvandrere.

I april fjernede den amerikanske it-gigant højreekstremistiske netværk med 1,4 millioner følgere i Spanien.

Facebook og andre sociale medier beskyldes jævnligt for ikke at gøre nok for at eliminere falske nyheder på deres medieplatforme./ritzau/AFP

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet