21. SEP 2019 • 12:02ERHVERV/POLITIK

Ellen Trane: Vi skal have frihedskrigere - ikke fløjkrigere

Næstformandskandidaten vil i lighed med den nyvalgte formand have et Venstre uden fløjkrige.

- Jeg er vokset op i Vestjylland, hvor vestenvinden er hård, og hvor man lærer at stå fast.

Sådan siger Ellen Trane Nørby (V) i sin præsentationsvideo ved Venstres ekstraordinære landsmøde, hvor hun forsøger at blive partiets nye næstformand.

I sin efterfølgende tale gør hun det klart, at hun er træt af fløjkrigene i Venstre. Dermed er hun på samme linje som den nyvalgte formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Netop fløjkrigene gjorde det af med Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen som henholdsvis formand og næstformand i en tumultarisk august fyldt med intern uro.- Vi har haft en hård tid. Vi har været splittet, vi har haft fløjkrige og fløjkrigere, siger Ellen Trane Nørby i sin tale til Venstres delegerede, som skal vælge ny næstformand.

- Vi skal have bedre medlemsinddragelse og involvering og mere respekt for hinanden, siger hun.- Vi skal spille holdspil igen, vi skal være holdspillere. Det vil jeg gerne sætte mig loyalt i spidsen for sammen med Venstres nye formand, siger Trane Nørby.

Hun er i kampvalg om at blive næstformand mod Inger Støjberg.

- Vi er ikke nationalkonservative, vi ser optimistisk på verden, siger Trane med tydelig reference til Støjberg, der tilhører den fløj i partiet, som har været martret af fløjkrige, hvilket resulterede i formandsoprøret.

- Uafhængigt hvem I vælger som næstformand for Venstre, så skal Venstre have en stram udlændingepolitik. Den skal være fast, fair og fornuftig, siger Trane Nørby.

Blandt de partifæller, som støtter Trane Nørby, er den tidligere minister Bertel Haarder (V). Uanset hvem der vælges, skal Venstre stå sammen, siger han, men Haarder peger altså på Trane Nørby.

- Vi skal vælge mellem to jyder, begge stærke og seje. Men husk, vi skal ikke vælge kronprinsesse. Vi skal ikke have noget formandskab.- Vi skal vælge en medhjælper til formanden, som kan hjælpe formanden med at holde forbindelsen til baglandet, siger Haarder.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet