Tiden skrues 200 år tilbage: Teatret vil holde julemarked
Teaterformændene Bodil Lundqvist og Signe Koefoed ved mandagens stadeholdermøde om julemarkedet. Foto: Torben Østergaard Møller

9. OKT 2019 • 12:53 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Tiden skrues 200 år tilbage: Teatret vil holde julemarked

Bornholms Teater indfører noget nyt med et julemarked den 6. til 8. december. Målet bliver at ramme en juleånd fra 1823, da teatret åbnede.

– Det er en idé, jeg har gået med de seneste fem år, fortæller teatrets formand Signe Koefoed om initiativet, der bliver til sammen med Rønne Theater.

– Jeg er inspireret af julekalenderen, som mange af os husker, "Jul i Gammelby", og jeg har også besøgt Den Gamle By i Aarhus nogle gange, hvor jeg ikke har kunnet lade være med at tænke, at vores gamle teater i Rønne rigtig godt kunne bruges til en markering i julemåneden, siger hun.

Alt baserer sig på frivillig arbejdskraft, slår Signe Koefoed fast.

– For vi har ikke nogen penge til det. Vi har søgt nogle fonde og venter efter et par afslag stadig på svar fra nogle af dem, så vi står i en situation, hvor vi går langsomt frem. Jeg kunne godt tænke mig, at der var en hel lille by omkring teatret med små røde hytter, og selv om det ikke helt bliver sådan i år, så vil folk blive mødt af julen, lige så snart de træder ind i Teaterstræde. Gaden bliver afspærret, og der vil være juletræer og bålfade og vinterstemning, siger hun.

Indtil videre har 13 stadeholdere meldt sig.

Læs mere i Bornholms Tidende onsdag.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet