Bornholmsk aften i Svaneke
Eget foto

21. SEP 2019 • 05:55 • AF ELISABETH KROGH

Bornholmsk aften i Svaneke

Igen i år står Svanekegaarden bag en aften, hvor det bornholmske sprog hyldes ved, at al optræden foregår på bornholmsk.

Det foregår, når Svanekegaarden lørdag aften som en del af Bornholms Kulturuge er vært for anden udgave af ”Spor af Bornholmsk/Sporr å Borrinjholmsk”.

Her sørger Svanekegaarden for, at den bornholmske kultur og det bornholmske sprog får en fremtrædende plads i Bornholms Kulturuge.

– Det gør vi ved at samle en stor håndfuld bornholmske kunstnere, professionelle som amatører, som med bornholmsk musik, tekster og sange vil forsøge at genopdage den bornholmske kultur, fortæller Mie Hjort fra Svanekegaarden.

Årets medvirkende er Niels Jørgen Riis, Henrik Ipsen, Bjarne Kure, Rie Dam, Bodil Lundqvist, Bente Pedersen, Thor Backhausen, Lars Juul, Aja Braid og Mårten & Månberg.

Kriteriet for udvælgelsen af kunstnerne er IKKE, om de er amatører eller professionelle, men om de kan synge på, fortælle på, spille og tale bornholmsk.

– Der er gengangere og nye kunstnere, men vi garanterer at alt foregår på Bornholmsk: præsentationer, sange og fortællinger og i størst mulig omfang bornholmsk musik.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet