Kate Petersen er danmarksmester i coastal roning

10. SEP 2019 • 13:55SPORT • AF REDAKTIONEN

Kate Petersen er danmarksmester i coastal roning

Lørdag blev der dystet om de uofficielle danmarksmesterskaber og de officielle forbundsmesterskaber i coastal roning, og det var med Rønne-roeren Kate Petersen, som vandt guld.

Kate Petersens normale makker Julie Schou er skadet, og derfor stillede hun op for Danske Studenters Roklub i single dame-klassen, og her kom bornholmeren i mål på den 4 kilometer bane i tiden 23 minutter og 53 sekunder.

Vinden var kraftig i Ishøj, og det gav en del udfordringer på banen for alle, da der var mange dønninger. Kate Petersen blev kun slået af svenske Maria Pelvèn. Men da en svensker ikke kan vinde danmarksmesterskabet, tilfaldt titlen bornholmeren.

Kate Petersen roede derudover i mix-klassen med Martin Schjerning. Parret lå længe forrest, men med tre kilometer tilbage måtte danskerne se den svenske båd med Peter Berg og Maria Pelvèn gå forbi.

Men som tilfældet var i singleklassen, kan svenskerne ikke vinde de danske mesterskaber, og derfor blev Kate Petersen og Martin Schjerning danske mestre med tiden 21 minutter og 32 sekunder.

Med resultaterne er Kate Petersen direkte kvalificeret til VM, som afholdes i Hong Kong til oktober. Men af forskellige årsager har både Martin Schjerning og Kate Petersen valgt at blive hjemme fra mesterskabet i år.

Kate Petersen er dermed færdig med konkurrencer for i år, men med to danske mesterskaber kan bornholmeren også være godt tilfreds med året.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet