Efter det store rykind: Molslinjen leger med tanke om ekstra afgang i juli

5. SEP 2019 • 13:55 • AF JAKOB MARSCHNER

Efter det store rykind: Molslinjen leger med tanke om ekstra afgang i juli

Molslinjens første højsæson har vist et positivt problem: Mange dage er der simpelthen flere, der gerne vil til og fra Bornholm end det antal, som færgerne har plads til at fragte.

Juli viste 12 procent flere personbiler til ruten til Ystad og 29 procent flere biler på ruten til Køge, sammenlignet med juli sidste år. Hele højsæsonen har færgerne været udsolgt fra torsdag til søndag.

For at kunne melde udsolgt sjældnere har Molslinjen tænkt de første forsigtige tanker om en ekstra daglig afgang. Efter torsdagens foretræde for Trafikkontaktrådet understreger rederiets administrererende direktør Carsten Jensen dog, at der kun er tale om helt løse tanker, der ikke blev forelagt rådet.

– Der er forskellige løsninger, blandt andet noget med frekvens. Vi har ikke talt om en femte daglig afgang i dag. Men nu er vi ude af højsæsonen og har en erfaring, og vi kan se, at kapaciteten er et emne, siger Carsten Jensen.

– Udfordringen ved en ekstra afgang er, at færgerne i så fald vil sejle nærmest i døgndrift. Hvis man skal gøre det over en længere periode, anstrenger man også materiellet en del, siger han.

Hvad kan løsningen være, hvis en ekstra daglig afgang ikke er løsningen?

– Det skal vi tale med Trafikkontaktrådet om. Vi hører en bekymring for, hvordan vi kan løfte væksten videre, og det er en bekymring, som vi deler, siger Carsten Jensen.

– Men hvis væksten skal fortsætte i næste sæson, kan løsningen måske også blive tirsdag og onsdag, hvor vi måske godt kan fylde mere på. Vi har noget ledig kapacitet de dage, som vi måske kan lege med.

Læs mere i Bornholms Tidende torsdag.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet