Puk Damsgaard dropper bornholmsk festival
Journalist og forfatter Kirsten Jacobsen afløser DR’s mellemøstkorrespondent. Pr-foto

20. AUG 2019 • 10:20 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Puk Damsgaard dropper bornholmsk festival

Bornholms Litteraturfestival, som er en del af den bornholmske kulturuge 13.-22. september, har modtaget afbud fra DRs mellemøstkorrespondent, Puk Damsgaard, oplyser arrangørerne Mie Hjort og Brian Christensen i en pressemeddelelse.

I samme åndedrag oplyser duoen dog, at der er fundet en afløser i Kirsten Jacobsen, som har skrevet biografer om både Mærsk Mc-Kinney Møller, Mads Øvlisen, Erik Clausen, Thomas Helmig, Peter Aalbæk, Lars von Trier, Jørgen Ejbøl og senest den stærkt omdiskuterede interviewbog med Lars Løkke Rasmusen.

Puk Damsgaard skulle have holdt foredrag i Domen, Allinge, men kalenderen ville ikke gå op.
– Jeg har prøvet alt, men jeg er ved at producere en dokumentar i tre afsnit, som involverer ret mange mennesker, og jeg kan ikke komme uden om, at jeg skal være bortrejst i netop den uge under festivalen. Men jeg kommer meget gerne på et andet tidspunkt, har Puk Damgaard forklaret om aflysningen.

Og, noterer arrangørduoen, Bornholms Litteraturfestival tager hende på ordet og vil i løbet af efteråret præsentere Puk Damsgaard på Svanekegaarden, hvor hun vil fortælle om sine bøger som "Hvor solen græder", "Den sorte kat i Mosul" og "Ser du månen, Daniel", som er aktuel i øens biografer.

76-årige Kirsten Jacobsen afløser altså Puk Damsgaard på Bornholms Litteraturfestival, og det er, som allerede nævnt, ikke en hvilken som helst dame, der er på tale. Hun har skrevet en lang række biografier og portrætbøger om erhvervsfolk, kunstnere og politikere lige fra Peter Aalbæk, Erik Clausen og Henning Mankell til den stærkt roste Mærsk McKinney-Møller-biografi "Husk altid ledestjernen".

Kirsten Jacobsen har igennem karrieren arbejdet som journalist på Information, i DR og indtil år 2000 på Ekstra Bladet. Hun har modtaget Victorprisen i 1996, er blevet tildelt morgenavisen Jyllands-Postens legatlejlighed i Berlin i 2007 og 2009. Hun har ligeledes været medlem af kritikerpanelet i Smagsdommerne på DR2 siden 2007.

Arrangementet med Kirsten Jacobsen finder sted søndag den 22. september klokken 19 i Domen, Allinge.
I øvrigt kan man på Bornholms Litteraturfestival 2019 møde Sune de Souza Schmidt-Madsen, Mathilde Walther Clark, Lene Kaaberbøl, Kenneth Bøgh Andersen, Arild Batzer, Niels Krause-Kjær, Knud Romer, Anja C. Andersen og Frances A. Østerfelt.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet