Malaika bliver Bornholms første skolehund: En gave til børn med særlige behov
Fotos: Berit Hvassum

18. AUG 2019 • 21:13 • AF MARIE HOFMAN

Malaika bliver Bornholms første skolehund: En gave til børn med særlige behov

En firbenet medarbejder er nu på vej til Hans Rømer Skolen i Aakirkeby. Skolen får nemlig en såkaldt skolehund, der bliver den første af sin slags på Bornholm. Bag initiativet står skolens matematiklærer Marianne Oehlenschläger og hendes egen hund Malaika, der meget passende betyder engel på swahili.

– Konceptet skolehund er ganske nyt i Danmark. Jeg læste om det og tænkte, at det vil kunne bidrage med noget helt særligt. En hund er den der bedste ven, der kan bidrage til glæde og trivsel hos børnene, siger Marianne Oehlenschläger.

Planen er, at Malaika skal følge hende rundt i løbet af skoledagen, der foruden undervisning i matematik, også har timer i Pædagogisk Læringscenter, samt skolens ressourcecenter.

Og til elever med særlige behov, tænker Marianne Oehlenschläger, at en hund også kan være en særlig gave.

– Den kan bidrage til en glæde og en tryghed hos børnene. En hund kan bare noget andet, end os som lærere. Eksempelvis hvis vi har en elev, der ofte ender i konflikt, så kan hunden måske bruges som døråbner til at tale om det, siger Oehlenschläger, der peger på forskning som har vist, at hunde bidrager til øget koncentration og sænker stressniveauet.
Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet