Affaldskaos ved strand afværget
JENS OSKAR PEDERSEN STOD NÆRMEST I MØG TIL ANKLERNE, DA AFFALDET FLØD RUNDT PÅ PARKERINGSPLADSEN. PRIVATFOTO

18. JUL 2019 • 18:10 • AF ELISABETH KROGH

Affaldskaos ved strand afværget

Et forestående affaldskaos på Balka Strand ved Snogebæk er blevet afværget, skriver Jens Oskar Pedersen fra Snogebæk Borgerforening i en pressemeddelelse.

– Det skyldes udelukkende en hurtig og målrettet indsats fra Bornholms Regionskommunes Vej og Park, kombineret med en målrettet koordinering af Tina Westh, fortæller Jens Oskar Pedersen.

Godt vejr får hundredevis af turister til at valfarte til Balka Strand og det medfører, at der også efterlades mængder af affald, som hober sig op ved affaldsspandene – i så stort et omfang, at efterladenskaber spredes rundt på selve parkeringspladsen.

Turister og fastboende er rigtig gode til at tage deres affald med fra stranden, men det har sat medarbejderne i Vej og Park på store prøvelser, når der skulle ryddes op.

Området er hver gang blevet efterladt eksemplarisk. Der er ganske enkelt ikke et stykke papir at finde, påpeger Jens Oskar Pedersen, der er fuld af beundring over Vej og Parks indsats.

– Turismen på Bornholm er nu på sit højeste, hvilket logistikmæssigt giver store udfordringer, men konkret vil vi forsøge at afhjælpe problemet ved at fordoble antallet af skraldespande, understreger Tina Westh.

I Snogebæk Borgerforenings bestyrelse er man yderst tilfreds med Vej og Parks indsats og vil i samarbejdets ånd være en del af løsningen, så de mange turister fortsat føler, at det er dejligt at besøge Balka Strand og Snogebæk. ek


Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet