Klokkerne i kapellet er i fare for at styrte ned
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

17. JUL 2019 • 20:53 • AF ANNA GUDMANN

Klokkerne i kapellet er i fare for at styrte ned

Klokkerne i Rønne Kapel er i fare for at styrte ned. Den konstruktion, der holder klokkerne oppe, er nemlig ikke længere holdbar. Det fortæller formanden for Rønne Menighedsråd, Johnny Winther Holbech.

– Der skal en udbedring til, så klokkerne ikke falder ned, simpelthen, siger han.

Johnny Winther Holbech fortæller, at det anslået kommer til at koste omkring 100.000 kroner at forny konstruktionen, som klokkerne hænger i.

– Det er ikke noget, vi har budgetteret med, og det er så stort et beløb, at vi skal have hjælp fra provstiet. Vi kan ikke vente til næste budgetår, det er akut, for at sige det sådan, siger han.

Derfor har Rønne Menighedsråd ved et møde den 26. juni besluttet at søge midlerne hos provstiets såkaldte fem-procents-midler. Det er midler, som er sat til side til akutte problemer, som der ikke er budgetteret penge til i forvejen.

Ifølge Johnny Winther Holbech er arbejdet efter al sandsynlighed allerede sat i gang, også selvom midlerne endnu ikke er skaffet. Han har ikke været i kontakt med kirkegårdsudvalget siden mødet.

– Det er et arbejde, der skal gennemføres, og så må vi finde ud af finansieringen bagefter, siger han.

Han forventer, at midlerne fra provstiet kan dække hele arbejdet, der skal sikre, at klokkerne ikke falder ned.

Det er ikke lang tid siden, at ringesystemet blev gjort automatisk, fortæller Johnny Winther Holbech desuden. Førhen skulle en person hive i en snor for at ringe med klokkerne, men nu er systemet blevet gjort elektronisk.


19. AUG 2019 • 08:19

Tyveri på hundeudstilling

Mest læste

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen