Rottefængerne arbejder nu alle ugens dage
Arkivfoto: Berit Hvassum

18. JUL 2019 • 05:56 • AF JESPER GYNTHER

Rottefængerne arbejder nu alle ugens dage

Hvis man er så uheldig at finde en rotte i sin bolig en fredag eftermiddag, så behøver man ikke længere vente til mandag for at få besøg af en af kommunens rottefængere.

Siden 1. januar har kommunen nemlig været forpligtet til at svare på rotteanmeldelser inden for 24 timer.

Derfor tjekker den rottefænger, der har weekendvagten, indboksen både lørdag og søndag mellem klokken 9.00 og 10.00 for at se, om der skulle være indsendt nogen rotteanmeldelser. Herefter vil anmelderen blive ringet op, så rottefængeren kan få afklaret, hvor slemt situationen står til, og om man eventuelt kan vente til mandag eller næstkommende arbejdsdag med at komme på besøg.

Indtil videre har det resulteret i to weekendudrykninger for rottefængerne.

– De borgere, der har haft anmeldelser, hvor vi er kommet ud med det samme, har sikkert syntes, at det var rart, at der er kommet weekendvagt, så man ikke skal vente til mandag, for det er jo lidt bekymrende for borgeren, hvis man har en rotte i sin beboelse, siger Hanne Jytte Vejdiksen, miljømedarbejder hos Teknik og Miljø i BRK.

Hun fortæller desuden, at kommunen i løbet af efteråret vil lave nogle tilfredshedsundersøgelser, der blandt andet skal afdække, i hvor høj grad borgerne er klar over, at man nu kan få besøg af en rottefænger i weekenden.


Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet