De løb med kæmpepokal i fødselsdagsløb
Foto: Torben Ager

18. JUN 2019 • 22:18SPORT • AF WILLY MOGENSEN

De løb med kæmpepokal i fødselsdagsløb

Det blev Solon med Niels Kristian Hansen i sulkyen der satte sig på tirsdag aftens hovedbegivenhed på travbanen, Bornholms Travselskabs Fødselsdagsløb, og derved fik den kæmpestore pokal. Fra start var det Fernandinho B R der tog føringen tæt fulgt af Wega Vang og Attention Morgan medens den stærkt betroede Save Our Soul galoperede fra start og fik aldrig nogen indflydelse på løbet.

Med en omgang tilbage sendte Kim Hjort Fortune Boko ud i tredje spor og rundede på et snuptag hele feltet. Men efter et smørløb hele vejen i ryg på den førende sikrede Solon sig sejren foran Fortune Boko. Wega Vang klarede tredjepladsen.

Der blev flaget på halv på Bornholms Brand Park tirsdag aften til minde om Carl Edvard Mogensen der afgik ved døden i fredags. Carl Edvard Mogensen har om nogen sat sit præg på den bornholmske travsport helt fra banens start i 1960, det både som kusk, hesteejer og opdrætter.

Men også som sponsor har han haft og vil stadig have stor betydning idet Calles Cup, det højst doterede løb på den bornholmske bane, vil fortsætte gennem hans fond.

I samme anledning blev der inden løbene afholdt en mindehøjtidelighed til minde om Calle, hvor travselskabets formand Egon Jensen holdt en gribende tale om hvor stor betydning han har haft for den bornholmske travsport, hvorefter flaget gik til tops.

Hesteejerforeningens ærespræmieløb fik en fin vinder i Baunely`s Diamanat der nu fremstår som favorit i årets 4-årsmesterskab.

V5-spillets vindere var Streetwise, Solon, Baltic Baunely, Coco Collection og Baunely`s Diamant, hvilket i øvrigt var tippet i Bornholms Tidende.

V4-spillet gav 589 kroner til 346 rækker med de fire rigtige på kombinationen: 7-6-5-2

V5-spillet gav 2.069 kroner til 45 rækker med de fem rigtige på kombinationen: 5-2-8-4-8

Dagens samlede omsætning: 582.416 kroner. Hvoraf de 125.850 kroner var spillet på banen.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet