Winni i Udestuen på Tidende
Interviewet gik i gang kl. 16.30 og vil om et par dage kunne høres i fuld længde som podcast. Foto: Torben Østergaard Møller

11. JUN 2019 • 17:37 • AF TORBEN ØSTERGAARD

Winni i Udestuen på Tidende

Borgmester Winni Grosbøll (S) blev tirsdag eftermiddag interviewet i Kieffers Kælder på Bornholms Tidende i Rønne foran et live-publikum bestående af en god håndfuld fremmødte læsere.
Interviewet stod Niels Jespersen og Mikkel Andersson, som er værter på podcasten "Udestuen", for, og om et par dage vil podcasten være tilgængelig for alle.

"Udestuen" betegnes som "en uformel podcast om politik, samfund og populærkultur", og i begyndelsen af interviewet fortalte Niels Jespersen, at den aktuelle podcast var støttet af EU-nævnet, ligesom han forklarede, at han og Mikkel Andersson tager rundt i landet og "taler med spændende mennesker". Mens sidstnævnte var på Bornholm første gang i 2014 til Folkemødet – og i øvrigt forelskede sig i øen – er Jespersen kommet på øen det meste af sit liv og har også været soldat på Almegaard Kaserne i åren 2008-12.

Interviewet kom vidt omkring og berørte emner som den bornholmske fiskerikrise, "hemmeligheden" ved at genrejse Bornholm, sådan som det i vid udstrækning er sket, historien om, hvordan Folkemødet kom til Allinge, redningen af Danish Crowns afdeling i Rønne i 2014, regional udvikling og skibakken i Østerlars, den bornholmske selvforståelse som en landsdel, der ligger langt fra det øvrige Danmark – og meget mere.

Niels Jespersen er historiker og klummeskribent, mens Mikkel Andersson er journalist og radiovært på radio 24syv. Sammen har de skrevet bogen "Eksperimentet der slog fej" og driver altså også podcasten "Udestuen" sammen.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet