Kommunen i samarbejde med brancheforening: Huse bliver udlejet ulovligt
Foto: Tommy Kaas

11. JUN 2019 • 12:23 • AF REDAKTIONEN

Kommunen i samarbejde med brancheforening: Huse bliver udlejet ulovligt

Bornholms Regionskommune og Feriehusudlejernes Brancheforening går sammen for at sikre, at udlejning af huse sker efter reglerne. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det har nemlig vist sig, at nogle huse er blevet lejet ulovligt ud som feriehuse til turister, og derfor går kommunen og brancheforeningen nu sammen om at sikre information og udlejning efter gældende regler.

– Bornholms Regionskommune har de seneste år sat ekstra ressourcer af for at sikre, at bopælspligten i kommunen bliver opretholdt. I den forbindelse har regionskommunen gennemgået en række sager, hvor det viste sig, at nogle huse er blevet lejet ud som feriehuse til turister i strid med lokalplan og boligreguleringslov.

– Regionskommunen er derfor gået i dialog med de bornholmske udlejningsbureauer, som er medlemmer af Feriehusudlejernes Brancheforening. Det sker for at sikre, at udlejning i strid med loven ophører – og at husejere er grundigt orienteret og bekendt med gældende regler, hedder det i pressemeddelelsen fra kommunen.

Kommunen og udlejerne har en fælles interesse i, at reglerne bliver overholdt, lyder det, og derfor vil kommunen fremover være i tæt dialog med udlejningsbureauerne.

– Formålet er at alle, der har hus på Bornholm, skal have let ved at forstå reglerne. Og at der i fællesskab kan komme en hurtig afklaring og løsning, hvis der er tvivlsspørgsmål ved konkrete udlejninger.

– Vi har fokus på at sikre, at reglerne om bopælspligt bliver overholdt, og derfor er vi glade for dialogen og samarbejdet med feriehusudlejerne på Bornholm. Det skal være nemt og hurtigt at forstå reglerne, og hvis der er sager, hvor der ikke er en tilladelse, så skal tingene bringes i orden straks - det er i alles interesse, siger borgmester Winni Grosbøll.

Direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Villaro Lassen siger, at Bornholm er en af de vigtigste feriehusdestinationer i Danmark med op mod 800.000 overnatninger om året.

– Det er vigtigt, at alle udlejere er trygge ved de gældende regler. Derfor er udlejningsbureauerne glade for samarbejdet med kommunen, der betyder, at bureauerne får besked, hvis kommunen ser en udlejning, der overtræder bopælspligten. Så kan vi i fællesskab få tingene i orden, siger han.

Bornholms Regionskommune vil hen over efteråret sætte gang i flere forskellige tiltag, der skal sikre en effektiv og god kommunikation til og med udlejere. Udlejningsbureauerne vil blive involveret i dette arbejde, lyder det fra kommunen.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet