1200 til kongelig løbefest på Galløkken
Foto: Berit Hvassum

10. JUN 2019 • 17:20SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

1200 til kongelig løbefest på Galløkken

Da kronprins Frederik mandag skød årets løbefest Royal Run i gang i Aarhus, havde han ét budskab til deltagerne. De skal huske at smile, når de kommer over målstregen.

Noget tyder på, at budskabet også var nået til Bornholm, hvor de mørke skyer på himlen ikke fik lov at spolere løbefesten for de 1200 deltagere i alle aldre, som gør Royal Run til det største enkeltstående løb i nyere tid på Bornholm.

Selvom kronprinsen ikke selv deltog i løbet på Galløkken, så sendte landets kommende konge en særlig hilsen til bornholmerne 2. pinsedag på de sociale medier. Her fortalte han, at han glæder sig til at se billeder fra løbet i Rønne.

Og når kronprins Frederik får lejlighed til at se billeder fra den bornholmske udgave af det royale løb, vil han formentlig ikke være i tvivl om, at det blev en stor succes trods regn.

Ifølge DGI Bornholm har omkring 30 procent af deltagerne til Royal Run aldrig tidligere deltaget i et motionsløb, og det glæder idrætskonsulent hos DGI Bornholm, Flemming Torsten Sørensen, som er med til at arrangere løbet.

– Det er prinse-effekten, vi ser, tror jeg. Når han står i spidsen for det her, så når vi pludselig bredt ud og rammer nogle, som ellers ikke ville dukke op, siger Flemming Torsten Sørensen.

Han håber, at mange af deltagerne får lyst til at dukke op til andre events fremover, og samtidig glæder han sig over, at Rønne er kommet i fornemt selskab med nogle af landets største byer København, Aarhus og Aalborg, hvor Royal Run også gjorde sit indtog 2. pinsedag.

– Royal Run får jo en massiv mediedækning, og når folk så ser, at vi på Bornholm også er med, så kan det da være, at flere får lyst til at komme herover og løbe, mener Flemming Torsten Sørensen.Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet