NB Bornholm kan være uhyggeligt tæt på nedrykning
Foto: Berit Hvassum

24. MAJ 2019 • 16:07SPORT • AF KASPER RASMUSSEN / TOMMY KAAS

NB Bornholm kan være uhyggeligt tæt på nedrykning

Den seneste tids dårlige resultater giver panderynker i Nexø, hvor NB Bornholm har tabt seks af de seneste syv kampe i Københavnsserien.

Før forårsturneringen lå de blågule på tredjepladsen, men i takt med den nedadgående formkurve er holdet nu havnet på tiendepladsen.

Det placerer NB Bornholm i overhængende fare for at rykke ud, hvis tendensen fortsætter, og klubben, der så sent som i 2012 var at finde i 2. division, kan med andre ord være på vej hele vejen ned i Bornholmsserien.

Et lidt kompliceret nedrykningssystem kan nemlig komme til at gøre ondt på de blågule, for jo flere hold fra Københavns lokalunion, der rykker ned fra Danmarksserien, jo flere skal ud af Københavnsserien, og det kan give hele fire direkte nedrykkere i NB Bornholm og Rønne fB’s række.

Dermed kan både nummer 11, 12, 13 og 14 i Københavnsserien blive sendt ned efter sæsonen.

Samtidig skal det tages med i betragtning, at hvis de bornholmske hold slutter som nummer ni eller derunder, skal de i kvalkamp mod vinderen af Bornholmsserien, fortæller DBU Bornholms administrationschef Morten Blem, og det kan altså give stor udskiftning. For med et af holdene på de nederste pladser og et andet på en niende- eller tiendeplads, kan denne sæsons vinder af Bornholmsserien pludselig være eneste hold i Københavnsserien efter sommerferien, i yderste konsekvens, vel at mærke.

Derfor er NB Bornholm under stort pres, når Handelsstandens Boldklub (HB) lørdag eftermiddag gæster SE Byg Arena. Gæsterne ligger på syvendepladsen i tabellen, men holdet har også tabt tre af de seneste fire kampe, og bornholmerne skal meget gerne tilføje dem det fjerde, hvis panderynkerne skal forsvinde i Nexø.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet