Fra bolddreng i ASG til direktør i FC Midtjylland

17. MAJ 2019 • 12:42SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Fra bolddreng i ASG til direktør i FC Midtjylland

Når FC Midtjylland og Brøndby brager sammen i pokalfinalen store bededag, bliver det en helt særlig dag for midtjydernes direktør Claus Steinlein. Bornholmeren har stort set været ombord siden klubben blev skabt for 20 år siden, og jubilæet skal endda fejres i timerne op til finalen.

– Jeg er sgu da stolt over, at jeg har fået lov at være med. Sådan en lille bornholmer oppe fra Allinge Sandvig, som engang drømte om at blive professionel fodboldspiller. At det lykkedes, og at jeg har fået lov at bruge hele mit arbejdsliv på fodbold, det vil jeg være evigt taknemmelig for, siger Claus Steinlein til Bornholms Tidende.

– Det bliver en folkefest ud over det sædvanlige. Parken bliver fyldt, og inden kampen holder vi vores egen jubilæumsfest i Fælledparken for 12-13.000 medrejsende fans. Det glæder jeg mig helt vildt til. Klublegender og andre markante FC Midtjylland-folk kommer forbi og underholder. Det bliver en folkefest, fortæller Claus Steinlein.

FC Midtjylland vandt i ’18 sit andet danske mesterskab. I år blev de ambitiøse ulve henvist til andenpladsen af FCK, så det vil være et solidt plaster på såret for midtjyderne, hvis de fredag vinder klubbens første pokalfinale. Foreløbig har FCM tabt fire finaler, så femte gang skal være lykkens gang.

– Man skal huske, at vores seneste finale var tilbage i 2011. I dag er vi en anden klub. De seneste fem år har vi taget det sidste skridt op ad stigen, og i dag har vi en solid vinderkultur. Jeg føler, at der er en helt anden tro på tingene i klubben nu, fortæller bornholmeren forud for kampen.

Da FC Midtjylland og Brøndby mødtes sidst i april, tabte jyderne 1-2 i Superligaens mesterskabsspil. Nederlaget var reelt et farvel til drømmen om endnu et mesterskab, og efterfølgende ønskede Claus Steinlein FC København tillykke med guldet.

– Jeg synes, vi havde fortjent at vinde den kamp. Og hvis vi spiller lige så godt i pokalfinalen, er jeg ikke i tvivl om, at vi vinder. Brøndby fik et par heldige mål, mens vi havde et par store chance, som vi ikke udnyttede. Men sådan er fodbold, og man kan aldrig garantere noget, siger Claus Steinlein, som selvfølgelig var ærgerlig over, at han måtte ønske FCK tillykke med mesterskabet.

– Vi havde håbet, at vi kunne spille med om mesterskabet til det sidste. Men de har bare været bedre end os i år. Dermed ikke sagt, at vi har været dårlige. Vi er oppe på 71 point nu, og sidste år vandt vi med 85. Så jeg kan ikke være utilfreds, siger Claus Steinlein.

FC Midtjylland har to kampe tilbage i Superligaen og kan altså nå 77 point. Holdet møder Brøndby to gange på tre dage. Først fredag i pokalen, og siden i ligaen på søndag i Brøndby.Foto: Jens-Erik Larsen


Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet