Ny lokalplan for Svaneke klar efter års ventetid
Foto: Berit Hvassum

19. MAJ 2019 • 09:25 • AF ELISABETH KROGH

Ny lokalplan for Svaneke klar efter års ventetid

Efter tre års ventetid er et udkast til en ny bevarende lokalplan for Svaneke endelig klar.

Lokalplanen ”Forslag til lokalplan nr. 97 for bevaring og videreudvikling af Svaneke” kan Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget nu sende i høring i otte uger.

Det var helt tilbage i 2016, at der politisk blev igangsat en opdatering af de bevarende lokalplaner for 14 byer på Bornholm, herunder lokalplanen for Svaneke.

Målet med at opdatere planerne er at få et mere gennemsigtigt plangrundlag for både borgere og administration.

Den nye lokalplan for Svaneke er blevet til i samarbejde med en følgegruppe med repræsentanter for Byforeningen Svanekes Venner, og indledende blev der holdt et borgermøde i 2017.

Den nye lokalplan dækker en større del af Svaneke end den gamle, så også bebyggelse langs hovedvejen fra nord er inddraget, samt Vigehavn, Svaneke fyr, Svaneke bypark og det rekreativt bynære naturområde langs kysten syd for Svaneke Havn er med.

Offentligt møde

I høringsperioden lægges der op til, at der skal holdes et offentligt møde i Svaneke, hvor den nye lokalplan præsenteres, og borgerne får mulighed for at stille spørgsmål til planforslaget.

Grundlaget for bevaringsindsatsen i Svaneke startede tilbage i 1950-1970. Byforeningen har siden medvirket til at sikre en balance mellem bevaring og udvikling af byen. Det lange seje træk har gjort byen til en af Danmarks mest eftertragtede købstæder. Planforslagets overordnede hensigt er at styrke denne position.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet