Molslinjen vil have kontrakten ændret efter millionbøder
Foto: Jens-Erik Larsen

15. MAJ 2019 • 14:08 • AF TOMMY KAAS

Molslinjen vil have kontrakten ændret efter millionbøder

To gange har transportminister Ole Birk Olesen (LA) nu haft fat i Molslinjen og langet bøder mod rederiets hovedkvarter i Aarhus.

Det er blandt andet sket på grund af utilfredse kunder, rederiets dokumentation ved aflysninger og mangelfuld brug af erstatningsfærgen Povl Anker.

Det får nu Molslinjen til at rette henvendelse til ministeriet for at få lavet kontrakten om. Rederiet mener nemlig blandt andet, at det er urimeligt, at der både skal meldes tidligt ud om aflysninger, hvorefter det kan modtage bøder for at aflyse, selv om vejret ikke har tilladt det.

Konkret oplyser Molslinjen til ministeriet, at man har aflyst Express 1 24 timer før en afgang, hvorefter det har vist sig, at prognoserne tog fejl, og vejret blev bedre end forventet. Og så har man altså modtaget en bøde fra ministeriet for ikke at have vejrmæssig belæg for en aflysning.

Derfor foreslår Molslinjen, at der ændres i ordlyden i kontrakten, således at der tages hensyn til, at vejrprognoserne inden en aflyst afgang kan ændre sig og blive mildere. Det bør medregnes, så Molslinjen i sådanne tilfælde kan fritages for bød, foreslår rederiet i en redegørelse til ministeriet.

Molslinjen må aflyse ved 16 meter i sekundet eller tre meter høje bølger.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet