Planer om 14 nye sommerhuse i Svaneke
Arkivfoto

15. MAJ 2019 • 13:35 • AF ELISABETH KROGH

Planer om 14 nye sommerhuse i Svaneke

Et større nyt sommerhusområde kan være på vej i Svaneke. Kommunen har modtaget et ønske om at bygge op til 14 sommerhuse i forlængelse af de allerede eksisterende sommerhusområder, Duebakken og Svanebakken, i den sydlige del af Svaneke. Duebakken rummer 21 sommerhuse og Svanebakken 12 sommerhuse.

Området, der nu ønskes udlagt til flere sommerhuse, ejes af Emil Malmgren-Hansen og Finn Harild. De anmoder kommunen om, at der udarbejdes lokalplan for udlægning af sommerhusområdet Svanebakken Syd.

De nye sommerhuse forventes opført som træhuse med tegltag og farveafstemt med husene på Svanebakken og Duebakken.

Området er allerede i kommuneplanen udlagt til sommerhusområde, og har været i spil som ét af de områder, der kunne omplaceres til en anden beliggenhed i arbejdet med strategi for kommuneplanen.

Konsekvensen af at godkende anmodningen og igangsætte lokalplanlægning for området er dermed, at området ikke kan omplaceres, og at kapaciteten for nye udlæg mindskes med et areal svarende til dette områdes areal, fremgår det af dagsordenen til Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalgets møde onsdag, hvor ønsket om et nyt sommerhusområde skal behandles.

Der er dog ikke lovgrundlag for at afvise anmodningen, da projektet er i overensstemmelse med gældende kommuneplan.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet