Vidne så trollingbåd sænke jolle: Kaptajn fik skideballe
Foto: Jens-Erik Larsen

19. APR 2019 • 11:39 • AF NIELS EBDRUP OG MIE MØLBAK

Vidne så trollingbåd sænke jolle: Kaptajn fik skideballe

Fredag morgen blev en stor søredningsaktion sat i gang, da en trollingbåd påsejlede en jolle med en mand om bord. Jollen sank og manden sprang i vandet.

Det skete ved Teglkås omkring klokken 8.

– Så bliver det helt store sat i gang med redningshelikopter og alt muligt, som så efterfølgende bliver annulleret. Manden bliver reddet op lynhurtigt efter – faktisk af den båd, der påsejler ham. Han er uskadt, men våd, siger vagthavende ved Bornholms Politi, Jan Hansen.

Øjenvidne

Lystfiskeren Bob Hampe, der bor lidt oppe i landet, var vidne til det foruroligende uheld.

– Det gik stærkt, fortæller han og kigger ud mod det sted, hvor sammenstødet skete. Det er nu markeret med en bøje med flag.

– Det var en stor båd, der sejlede igennem ham. Der gik ti sekunder, og så lå hans båd på havets bund. Jeg forsøgte at ringe efter hjælp, men der var ikke dækning. Ti minutter senere var her heldigvis fyldt med blå blink, og jeg måtte fortælle, at trollingbåden havde samlet ham op og sejlet ham til Hasle, fortæller Bob Hampe.

Gav en ordentlig skideballe

Det er ikke rart at være vidne til, at en så dum ulykke finder sted.

– Man bliver lidt rystet, når man ser, at en trollingbåd kommer hele vejen nede fra Hasle af, og at den tydeligvis ikke ser manden, der fisker derude. Men jeg ved, at folk i trollingbådene har det med at sætte autopiloten på, og så sejler de bare, imens de sidder og drikker noget kaffe, fortæller Bob Hampe.

Piloten var efterfølgende omkring stedet, og den tog den påsejlede mands fiskegarn med sig. Hans båd stod imidlertid ikke umiddelbart til at redde. Bob Hampe vurderer, at den nu ligger på omkring tyve meters dybde.

– Det er trist, men jeg er glad for, at han forhåbentlig har det godt. Folkene i trollingbåden fik i hvert fald en ordentlig skideballe af ham. Og med god ret. Man kan godt holde sine øjne åbne. Havet er stort, så man behøver ikke sejle direkte imod en båd, siger Bob Hampe.

Politiet efterforsker

Jan Hansen fra politiet beskriver trollingbåden som en cirka syv-otte meter lang motorbåd. Den bruges til fritidssejlads og lystfiskeri, men havde ikke liner i vandet ved påsejlingen. Jollen beskriver den vagthavende som en lille enmandskutter.

Det er endnu for tidligt at sige, om politiet vil rejse sigtelser i sagen.

– Vi skal undersøge, om der er overtrædelse af søfartsregler. Men lige som man ikke må køre ind i andre biler på land, så må man ikke sejle ind i andre både på havet, siger politiets vagthavende.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet