Winni nævnes igen som mulig minister
Winni Grosbøll (S) blev valgt som borgmester første gang i 2009 og er i sin tredje periode som politisk leder på rådhuset. Arkivfoto: Allan Rieck

8. FEB 2019 • 05:51 • AF JAKOB MARSCHNER

Winni nævnes igen som mulig minister

Borgmester Winni Grosbøll (S) er en mulighed som indenrigsminister, hvis Socialdemokratiet danner regering alene efter næste valg, som partiformand Mette Frederiksen har sagt, at hun vil gå efter.

Det mener debattøren Niels Jespersen, der giver sit bud på Mette Frederiksens ministerliste i en kommentar i det politiske netmedie Altinget. Jespersen forsøgte sidste år uden held selv at blive socialdemokratisk folketingskandidat i Roskilde.

Winni Grosbøll bliver nævnt som en blandt adskillige socialdemokratiske borgmestre, der kan komme i spil til posten som indenrigsminister. Niels Jespersen knytter det forbehold til sin ministerliste, at den ikke bygger på samtaler med de få socialdemokrater, der faktisk kender Mette Frederiksens liste.

”Der er kun et par socialdemokrater, der ved, hvem der får lov at blive minister i tilfælde af en rød valgsejr, og de er ikke just meddelsomme. Derfor er denne ministerliste et gæt, baseret på samtaler med personer i og omkring Socialdemokratiet”, fortæller han.

Fjerde forslag på listen
Winni Grosbøll er den fjerde og sidste, som Niels Jespersen nævner blandt de siddende socialdemokratiske borgmestre, der kan blive Mette Frederiksens indenrigsminister. Og til forskel fra de tre andre ser han med Winni Grosbøll også et aber dabei, der kan føre til, at Mette Frederiksen ikke vil ringe til Bornholm, hvis hun skal danne regering.

”Mette Frederiksen har den trumf i ærmet, at hun kan trække populære kandidater ind fra et stærkt hold af borgmestre. Joy Mogensen i Roskilde, Thomas Gyldal fra Herlev og Sophie Hæstorp Andersen fra Region Hovedstaden – bare for at nævne nogle”, præsenterer Niels Jespersen de tre første emner.

”Winni Grosbøll fra Bornholm kunne også være en mulighed, men hun har et dårligt forhold til Dansk Folkeparti, hvilket kan blive besværligt på den post”, skriver han dernæst.

Bornholms borgmester har selv flere gange afvist, at landspolitik skulle være noget for hende.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet