Peter Juel: Molslinjen har brudt tilliden
Foto: Berit Hvassum

15. NOV 2018 • 15:54 • AF MADS WESTERMANN OG JAKOB MARSCHNER

Peter Juel: Molslinjen har brudt tilliden

Molslinjen har brudt Bornholms tillid. Det siger folketingsmedlem Peter Juel Jensen (V), efter at Bornholms Tidende nu kan fortælle, at Express 1 på grund af den manglende t-foil stabilisator ikke svarer til det skib, som Molslinjen bød med og som fremgår af kontrakten.

Peter Juel Jensen siger, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) med den nye udvikling må på banen nu. Han vil ikke længere vente til deres planlagt møde sidst på måneden.

– Det er jo en skrækkelig historie. Vi er jo blevet godt og grundigt tørret. Jeg betragter det som en yderst alvorlig sag og som et tillidsbrud mellem rederiet og Bornholm, siger Peter Juel Jensen.

– Vi er ude i noget helt grundlæggende, når det kommer til at sikre, at det materiel, som man byder ind med, også svarer til det materiel, som man stiller med. Her byder man ind med ét materiel, men stiller med et andet, og bagefter spiller man så uforstående.

– Jeg har senere på måneden et møde med transportministeren. Men så lang tid kan vi ikke vente i lyset af det her. Derfor vil jeg her til eftermiddag tage kontakt med Venstres transportordfører (Kristian Pihl, red.) og få ham til at forelægge sagen her for transportministeren og fortælle ham, at vi forventer, at han handler meget, meget hurtigt, siger Peter Juel Jensen.

Venstres bornholmske folketingsmedlem undrer sig også over, at Molslinjen ikke selv har lagt omstændighederne omkring t-foil stabilisatoren frem.

– Molslinjen har haft alle muligheder for selv at komme på banen i den her sag om t-foil stabilisatoren. Da jeg stiller direktøren spørgsmål om den på Trafikkontaktrådets møde i sidste uge, kunne han have sagt, at det ville man undersøge og vende tilbage på, siger Peter Juel Jensen.

– Men det gjorde han ikke. Jeg fik det svar, at det kender man ikke noget til, og derefter prøver Molslinjen at lægge sagen pressemæssigt død.

For Peter Juel Jensen handler sagen nu om hele det officielle Danmarks forhold til Bornholm.

– Denne regering kan vælge at sikre os en ordentlig besejling, der sikrer mulighederne for vækst og udvikling på Bornholm. Men når man hen over hovederne på os giver os et produkt, som vi ikke kan se os selv i, må man træde til fra Christiansborg. Det kan man lige så godt gøre først som sidst, siger han.

25. MAJ 2019 • 06:31 FOR ABONNENTER

Permagrønt søger medlemmer til nyt samarbejde

Mest læste